Și pentru teste e nevoie de fonduri – 27 iunie 2022

Consumăm teste „pe pâine”. De ce e nevoie sa testam atât de des? Pentru că preluam pui, multi pui și bolnavi și chiar daca nu ar fi bolnavi…Puiuții sunt extrem de sensibili și predispuși la contactarea bolilor virale, inclusiv la panleucopenie care din păcate este extrem de frecventa și fatală.
Ar fi bine daca am testa o data și gata ne asigurăm că vor fi bine de acum înainte daca testele ies negative, dar nu merge așa. Exista perioade de incubație de până la 3 săptămâni… De aceea este important ca fiecare cuib sa stea separat până după încheierea schemei de vaccinare. Aici mai adăugăm și numărul mare de pisici bolnave cu care avem contact și nr. mare de puiuti pe care deja ii avem, dar care încă nu sunt pregătiți de vaccinare.
Așa că da, testam des, testam sa fim pregătiți și testam sa nu punem o colonie întreagă de pui in pericol pe lângă toate măsurile de contagiozitate pe care le aplicam din start in momentul preluării.
Apoi deparazitările…e vară, e cald, pisicile au acces pe terasă, iar grădina e lângă… Perioada aceasta deparazităm extern la 6 săptămâni.
Am rugat veterinarul să le comande pentru că e imperios necesar să deparazităm pisicile cât de repede cu speranța că și de această dată ne sunteți alături.
Costul total pentru teste și deparazitări este de 1880 de lei și am promis că o să le achitam saptamana aceasta.
Mulțumim din nou Energy Vet Cluj Napoca pentru preturile de asociație și intelegerea de care dați dovadă și sperăm să revenim cât de repede cu plata.