Evenimente

COLECTA DE HRANĂ PENTRU PISICUȚELE GREEN CATS

Te așteptăm sâmbătă, 17 septembrie 2022 la Solidarity Space Vivo!

Toamna este deja aici și după cum știți este sezonul recoltei!

Fiecare își pregătește bucatele pentru iarnă și asta ne-am dori și noi să facem la căsuța pisicilor.

Drept urmare, în data de 17 septembrie vă așteptăm la Vivo! Cluj Napoca, la standul Solidarity Space, pentru a contribui la proviziile blănoșilor din grija noastră!

Chiar dacă nu le plac murăturile, conservele sunt preferatele lor, mai ales cele cu cărniță. De asemenea, bobite de toate felurile sunt și ele pe lista preferințelor, de la cei mai mici până la cei mai mari. De asemenea, acceptam mâncărică pentru pisici cu nevoi speciale – cum ar fi cele cu probleme renale.

Ca să vă faceți o idee despre brand-urile lor preferate, vă lăsam mai jos o listă cu câteva sugestii:
– pentru pisicuțe adulte și sănătoase: Royal Canin Exigent/Sterilized/Indoor/Outdoor și Carny, Animoda Vom Feinsten/wild of freedom/Nuevo/ Brit care.
– Pentru puiuți mititi: lapte praf Royal Canin!, Royal canin first age/second age/pediatric și Carny kitten, animoda vom Feinsten baby pate, Brit kitten.
– Pentru pisici cu afecțiuni medicale: diete veterinare variate: hepatic, renal urinary, weight management/obesity: Royal, Animoda, Monge, Hills.

Bineînțeles, sunt mai mult decât bine venite și accesoriile, jucăriile, boluri de mâncare, nisip, litiere, pătuțuri și orice considerați că le-ar face o bucurie blănoșilor.

Dacă vreți să ne ajutați să umplem cămară pisicuțelor și să ne pregătim temeinic pentru iarnă, vă așteptăm cu mare drag!

COLECTA DE HRANĂ PENTRU ANIMĂLUȚELE DIN UCRAINA

Ajut-o pe Olena să hrănească animăluțele prinse în război - Solidarity Space Vivo, 27-28 august 2022

Colecta de hrana pentr Olena.
Pe Olena am cunoscut-o întâmplator, refugiata din calea războiului chiar pe tărâmul nostru pisicesc.
Ne-a povestit ce se întâmpla acolo, ba chiar ne-a și arătat… ea e voluntara la o alta asociație de căței și pisici, chiar de lângă kiev… exact acolo unde încă după atâtea luni aria încă e bombardata…
Ne-a povestit de niște oameni frumoși care au ramas in urma, pentru animale… 40 de căței și 40 de pisici, împreuna in război.
Știm exact ce e in țara noastră, știm exact ce e lângă noi, dar nu putem fi indiferenti atunci când niște oameni atât de frumoși încearcă in continuare sa ajute victimile războiului cu propria lor viața. Victime cu 4 lăbuțe care habar-au ce se întâmpla in jur.
Nu putem face mult, dar putem sa le oferim măcar hrana și medicamente pentru supraviețuire.
Olena e atât de curajoasa încât se întoarce in Ucraina, ori de câte ori e nevoie. Ori de câte ori animalele de acolo o cheamă…
I-am promis ca data viitoare când își va reîntâlni prietenii blanosi nu va mai merge cu mâna goală. I-am promis măcar siguranța ca pentru câteva zile își va reîntâlni prietenii, va zâmbi!
Olena ești un exemplu pentru noi și o motivatie!
Speram din suflet ca povestea lor sa va motiveze și pe voi încât sa va găsiți puterea de a dona, fie mancarica de căței și pisici, fie in bani sa le putem comanda ce au nevoie. Măcar o perioada.
Cineva care își sacrifica propria viața ori de câte ori este nevoie ca niște animăluțe sa aibă siguranța supraviețuirii, este clar un erou din punctul nostru de vedere.
Vrei sa o ajuti pe Olena sa-și ducă misiunea la capăt pentru cele 80 de animăluțe?
Noi cu siguranța vrem, dar nu putem fără ajutorul tău!
Ne bazăm pe susținerea voastră cu un share postărilor noastre sau direct cu o donație în contul nostru, iar noi promitem să facem tot ce-i mai bun pentru ele… 🤗
➡️ Cont in Lei IBAN: RO61BTRLRONCRT0594209501
➡️ Cont in Euro IBAN: RO11BTRLEURCRT0594209501
➡️ Revolut: 0726256908

ÎMI IUBESC BUNICII - STERILIZEZ!

Campanie de sterilizare gratuită pentru pisicile (stră)bunicilor începând cu 17 august 2022

De cele mai multe ori bunicii sunt persoanele care ne-au crescut și ne-au făcut oameni in toată firea. Bunicii ne-au învățat ce înseamnă dragostea și omenia, tot ei ne-au învățat despre blândețe și despre respectul fata de animalele din ograda.
A venit vremea sa le oferi puțin înapoi, iar noi suntem aici sa te ajutam.
La final de concedii sau vacante, când te duci sa-i mai vezi o data înainte de a te întoarce la rutina de zi cu zi, asculta-i!
O sa-ți vorbească de singurătate si de cât de dor le-a fost de tine si cat de grea e viața la bătrânețe…
O sa-ți vorbească de prietenul lor bun care a mai ramas lângă ei, fie un cățel, fie o pisica… o sa-ți spună ca merge si se plimba pe alei si mereu au problema puilor cu care nu știu ce sa facă, iar o data la ceva timp plâng pentru ca prietenul lor a dispărut.
Ei iubesc animalul așa cum știu, însă vârsta este un numar real. Nu mai pot bunicii sa umble cu animalul in traista sa meargă la veterinar…
Fa-le bătrânețea mai frumoasa si ai grija de prietenul lor sa rămână in preajma cat mai mult si sa le aducă un zâmbet pe buze.
Sterilizarea animalelor personale este singura soluție pentru a se bucura împreuna de o bătrânețe mai ușoară.
Tu spune-ne despre bunicii tai, iar noi ii sterilizăm pisica gratuit.

GIVEAWAY MARCA GREEN CATS

Primul GIVEAWAY de 08 august - ziua internațională a pisicuțelor!

Dar din dar se face rai. 😊
De ziua Internațională a Pisicuțelor ne-am hotărât sa facem primul nostru GiveAway pentru pisicuțele voastre. 😻
Pentru ca primim atât de multe aprecieri despre modul in care ne ocupăm de pisicile preluate, laude despre cât de fericite și sociabile sunt pisicuțele de la Căsuța Pisicilor, ne dorim sa împărtășim cu voi stropul de magie prin care reusim sa facem asta. (Mancarica buna, un veterinar pe măsura, jucării interactive si nu in ultimul rând atenție si dragoste).

Noi venim cu un cadou pentru pisoiul tău, iar tu cu dragostea și atenția!
👉Locul 1 un ansamblu de joacă pentru pisici
Aruncă o privire: #zooplus https://zooplus.page.link/ek6r
👉Locul 2. Un voucher in valoare de 250 de lei pentru investigații medicale la Cabinet Veterinar Energy Vet Cluj Napoca, valabil un an!
👉Locul 3. Un sac de mancarica Royal Canin de 4kg si o jucărie interactivă la alegere in limita sumei de 100 de lei de pe site-ul Zooplus.

Tot ce trebuie sa faceți este sa dați like la pagina noastră Green Cats ( https://www.facebook.com/greencats.ro/ ), share la postare și sa lăsați in comentarii cea mai simpatica poza cu pisicuța Dvs.

Primele 3 poze care au cele mai multe like-uri vor câștiga. Fiecare persoana poate posta o sigura poza cu o pisica, insa aceași persoana poate posta mai multe pisicuțe, cu atât mai mult dacă familia este mai mare. 🤗
Campania se va încheia in data de 10.08 la ora 12, chiar in miez de zi, iar tot atunci vom anunța si câștigătorii.
Spor la vot si La Mulți Ani Pisici din toată lumea!

Pozele postate de prticipanți le puteți găsi în albumul de mai jos!

ANIVERSAREA 1 AN GREEN CATS

Eveniment mutat de pe 29-30 mai pe 4-5 iunie datorită biberonezilor găsiți prin tomberoane ce au necesitat îngrijiri 24/7

Da, da, da! A trecut deja un anișor de când suntem activi în formula Green Cats. Nu știm când a trecut timpul, câte zeci de pisici au trecut prin mâinile noastre, câte emoții și câtă muncă. Pfui, pfui și suntem tot aici și ba chiar și mai motivați să facem lumea un loc mai bun pisoi cu pisoi. Ne-am propus să sărbătorim împreună cu voi, in stil mare pisicesc și doar cu voie bună.🎉

😻 Așadar, în perioada 28-29 Mai, vă așteptăm la Ziua Porților Deschise să ne cunoaștem sau să ne revedem, dar și să întâlniți o parte din pisicuțele noastre de la „Căsuța Pisicilor”. Și n-am zis degeaba că serbăm în stil mare pisicesc, avem și multe surprize pregătite pentru voi în semn de mulțumire. Noi suntem aici datorită vouă și susținerii oferite de-a lungul timpului. Târg caritabil, activități pregătite cu și despre pisici, beutură și femei (glumim, doar cico și pisici 😁) și cel mai important ne puteți cunoaște și echipa, oamenii simpli din spatele asociației și gașca pisicească rezidentă de la Casuta Pisicilor. 

🎊PS. Extra bonus. Avem și cute kittens 😁 

🎊Extra PS. Avem extra undițe pentru toată lumea, nici o pisica nu rămâne neînvârtită de către voi. 😻

🎊Extra super cat PS. Ne dorim să ne distram și noi și pisicile. Pentru asta e nevoie ca pisicile rezidente să nu simtă nici un fel de stres din pricina unui număr mare de vizitatori prezenți în același timp. ❗Rugam sa ne confirmați prezenta și un interval orar printr-un mesaj privat pe pagina asociatiei și să țineți cont că această organizare (chiar dacă este doar despre voie buna) este făcută pentru a fi cât mai eficienți în bunăstarea patrupedelor noastre (avem și tripozi 😁).

Târgul caritabil de Paște la Old School pe 17 aprilie 2022

Pentru că vine Paștele, ne-am gândit că v-ar plăcea să-l ajutați pe iepuraș să vină și la pisicuțele noastre. Dacă v-am ghicit intențiile, vă așteptăm la Târgul Caritabil de Paște, la Old School Caffee, pe data de 17.04, de la ora 13:00 până la ora 20:00.

Am pregătit pentru voi o selecție de lucrușoare donate din partea susținătorilor asociației, într-un ambient plăcut și cu multă voie bună – unde gazdele noastre vă vor încânta cu băuturi numai bune de savurat duminica pe terasă!

Veți găsi de la articole de bebeluși, accesorii și bijuterii, până la hăinuțe și cărți, dar cel mai important îi veți găsi pe prietenii care transformă visul Green Cats în realitate!

Daca vă doriți să luați parte la eveniment și să bucurați pisicuțele din grija noastră prin donațiile pe care le veți face în contravaloare produselor – vă așteptăm cu brațele deschise!

Campanie informativă privind puii abandonați - 31 martie 2022

Ne bucurăm în sfârșit de venirea primăverii mult așteptate.
 
O dată cu primăvara, vine din păcate și sezonul puilor nedoriți, abandonați, aruncați.
Ce facem în cazul în care găsim un astfel de ‘cadou’ aruncat?
 
🐾 În primul rând, ne asigurăm că pisica mămică nu este prin zonă. În cazul în care puiuții sunt aruncați în ‘ambalaj’, treaba e clară, dar daca puiuții sunt la o margine de drum, sub o tufă, într-un beci, ascunși, este important să așteptăm să vedem dacă mămica este prin zonă.
 
🐾 Frigul este cel mai periculos factor. Puiuții de pisică nu știu să se termo-regleze doar pe la 3-4 săptămâni, iar în lipsa unei surse de căldură, devin hipotermici rapid și mor. După ce am preluat puiuțul sau puiuții, avem grijă să îi încălzim. O sticlă de apă caldă/fierbinte în culcuș este cea mai la îndemână variantă. Atenție: dacă apa este fierbinte tare, o împăturim cu un prosop sau o păturică. Dacă puiuții sunt uzi, îi ștergem bine cu un prosop înainte.
 
🐾 În cazul fericit în care puiuții au trecut peste pericolul frigului, verificăm că nu au larve (urechiușe, nas, genitale, pliuri la lăbuțe, blăniță). Puiuții nou născuți, fără mămică care să îi toaleteze constant, sunt victimele muștelor iar gravitatea pericolului în cazul larvelor evoluează de la o ora la alta. În cazul infestării cu larve, puiuții trebuie curățați sub asistență medicală. În cazul unei ore târzii sau indisponibilitate medicală, grupurile dedicate pisicilor sunt un adevarat ajutor.
 
🐾 Acum, că avem puiuțul curat și încălzit, urmează hrănirea. Un puiuț nou născut de pisică trebuie hrănit din 2 în 2 ore, pe tot parcursul zilei și nopții. Laptele praf pentru pisici este cea mai sigură opțiune, iar având în vedere startul în viață atât de greu, noi considerăm că merită tot efortul. Din experiența noastră, laptele praf de la Royal Canin dă cele mai bune rezultate. Cel mai mare pericol în procesul de hranire a unui sugar de pisică este aspirația laptelui la plămâni, prin urmare, este necesar să folosim un biberon special pentru pisici, cu o tetină găurită adecvat pentru un debit potrivit. Puiuțul se hrănește în poziție orizontală, cu lăbuțele în jos, nu pe spate și nu vertical și monitorizăm constant reflexul de glutiție (atingem cu degetul ușor sub bărbie pentru a ne asigura că înghite). Laptele praf se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj, mare grijă să fie amestecat și omogenizat bine, și se administrează cald. Mare atenție: nu hrănim un pui de pisică rece deoarece riscul de înec este foarte mare.
 
🐾 După ce am asigurat puiuțului culcușul încălzit și hrană necesară, urmează toaletajul. Puiuții de pisică nu știu să își facă nevoile singuri și trebuie stimulați. În cazul puiuților cu mămică, aceasta se ocupă și de asta. În cazul puiuților abandonați, noi va trebui să facem asta cu ajutorul hârtiei igienice sau șervețele, cu o textură moale și fără parfum pentru a evita iritațiile. Pisoii vor trebui stimulați să își facă nevoile după fiecare masă. În cazul în care ‘se scapă’ pe ei, este foarte important să îi curățăm cu un șervețel umed pentru bebeluși și să le schimbăm păturica din culcuș.
 
🐾 Mesele se răresc gradual pe măsură ce puiuțul începe să mănânce o cantitate mai mare, prin urmare în a doua săptămnă de viață un puiuț va mânca la 3 ore, în a treia săptămână de viață la 4 ore. Din săptămâna 3-4 deja puiuțul poate rezista 6-7 ore fără lapte pe timpul nopții și urmează diversificarea.
 
🐾 Pentru diversificare folosim pateu special pentru puiuți. Royal Canin mother and baby cat este cea mai bună opțiune. Este foarte important să nu îi dăm puiuțului alt fel de mâncare umedă (din gama kitten de exemplu) pentru a se obișnui funcția de digestie și pentru a evita alte probleme. La început îi dăm puiuțului să guste câte puțin la fiecare masă iar apoi facem trecerea ușor de la lapte la pateu.
Cu puțina grijă, atenție și determinare, oricine poate crește puiuții de pisică. Știți vorba aceea: ‘prima dată e mai greu’. 😉
 
Suntem alături de voi pentru a vă ghida prin acest proces minunat de a crește un puiuț din ziua 0 până când se transformă într-o adevarată felină. Și nu uitați: gunoiul unuia e comoara altuia! 😍

Portret cu tine și cu animalul tău între 01-08 martie 2022

Poți face un cadou unic pentru cei dragi, chiar și pentru tine. Un portret de mărimea A5, într-un stil animat este propunerea pisicilor Green Cats.
Tu doar trebuie să donezi peste 60 de lei și să ne trimiți în privat dovada. 🐱

Portretul poate conține un animăluț sau două sau trei, nu te punem să îți alegi preferatul 🤷🏻‍♀️ După confirmarea donației, îți vom cere o poză cu tine sau persoana căreia îi faci cadoul + poze cu animăluțele alese. 📷

Poți veni după portret la adresa stabilită prin mesaje sau poți primi desenul în format digital. 🎨

Așteptăm să vorbim prin mesaje. Andreia Zota se va ocupa de portrete și ea vă va trimite versiunea finală. ✨ 

târgul de mărțișor pentru Milo și Carlo de la muzeul zoologic - 26, 27 februarie 2022

Ne vedem mâine și poimâine la Muzeul Zoologic din Cluj-Napoca între orele 10-16.
Avem pregătite mărțișoare pisicoase, tablouri cu pisici și multă voie bună.


Participarea noastră la acest eveniment organizat de către UBB-USAMV este o inițiativă de informare a proprietarilor de pisici despre Corona Virusul Felin și mutația virusului care duce la boala numita „Peritonita Infectioasa Felina”.


Aceste două zile vor fii complet dedicate celor două pisicuțe fară proprietar, din Cluj-Napoca (Milo și Carlo) care au avut ghinionul sa aibă diagnosticul de PIF neurologic.


Ii cunoastem inca de la începutul tratamentului, suntem alături de ei și ne dorim sa le oferim șansa spre vindecare.


Va așteptăm în număr cât mai mare.

Primăvara începe cu Green Cats!
târgul de mărțișor de la iulius mall între 23 februarie-08 martie 2022

Primăvara începe cu Green Cats 🐈‍⬛
Te așteptăm la Târgul de Mărțișoare din Iulius Mall cu sute de mãrțisoare făcute manual de către voluntarii nostri iscusiți. Avem pisici trăsnite, păpuși care mai de care , floricele și tot felul de animăluțe amuzante gata pregătite pentru a le face cadou cuiva drag.👭
Toate mărțișoarele achizitionate de către voi reprezintă o donație pentru pisicuțele noastre care lunar au mare nevoie de noi să le oferim o viață lipsită de griji până la adopție.
Cu siguranță veți pleca de la noi cu zâmbetul pe buze și buzunarele pline de mici bucurii pentru cei dragi.☺️
Activitatea asociației o puteți urmării pe paginile noastre de Facebook sau Instagram:
https://www.facebook.com/greencats.ro/
https://www.instagram.com/greencats.ro/
Ne găsești în perioada 23 februarie – 08 Martie între orele 10-22, la Iulius Mall.
Cheamă și un prieten, avem zâmbete pentru toți. 😁
De asemena dacă nu poți ajunge la târg, poți trimite direct pisicutelor o mica donație pe post de mărțișor în unul dintre conturile noastre:
👇
Asociația Green Cats: RO61BTRLRONCRT0594209501 (RO)
RO11BTRLEURCRT0594209501 (EUR)
Revolut: 0726256908
 
VĂ MULȚUMIM!

Campanie informativă despre sterilizare - 21 februarie 2022

Sterilizarea reprezintă o necesitate și nu un moft în creșterea calității vieții unei pisici, iar pentru noi sănătatea și îmbunătățirea calității vieții lor sunt pe prim plan.

Drept urmare, bilanțul sterilizărilor făcute de asociația noastră, doar în ultimele două săptămâni, este de 13 pisicuțe.

Comunitatea noastră susține sterilizarea, iar noi facem eforturi considerabile pentru a oferi acest lucru cât mai multor pisici, însă fiecare acțiune asupra lor este bazată pe susținerea voastră.

O sterilizare pentru femelă costa 250 de lei la preț redus, fără cazare, iar de multe ori suntem puși în situația în care pisica trebuie să rămână internată postoperator încă câteva zile, alte cheltuieli în plus. Nu rar se întâmplă ca pisica dusă la cabinet să fie cu probleme medicale și necesită tratament corespunzător.

Avem deja facturi restante ce se apropie de data scadentă. În  același timp, alte cazuri noi ne apar în cale zilnic și nu putem rămâne indiferenți în fața lor.

Dacă doriți să ne susțineți activitatea și să contribuiți împreună cu noi la schimbarea în bine a zeci de destine, vă încurajăm să donați și vă reamintim că orice sumă este importantă!

De asemenea, chiar și cu o distribuire ne susțineți munca în folosul și bunăstarea lor.

Cina de Valentine's pentru pisiciile Green Cats - 1-14 februarie 2022

Dăm startul lunii februarie cu o provocare caritabilă demna de luna iubirii!

Până de Ziua Îndrăgostiților poți face cinste cu cina pisicilor fără stăpân salvate de asociația Green Cats.

În acest fel, ele nu vor mai trebui să-și facă griji dacă au ce să mânânce în aceasta lună.

Colecta de hrană și accesorii pentru pisicuțele green cats la Solidarity Space, Vivo - 15, 16 ianuarie 2022 ​

Pentru a face lumea mai bună, pisoi cu pisoi, ne găsiți weekend-ul acesta (15-16.01) la standul Solidarity Space din Vivo Cluj-Napoca (vis-a-vis de Orange, intrarea 3) între orele 10 și 20.
 
Este o oportunitate să ne cunoaștem, să discutăm despre pisici și dragostea pe care le-o purtăm, și să ne consultați pentru eventuale sfaturi.
 
Aveți posibilitatea de a contribui la salvarea vieții animalelor fără stăpân prin susținerea activității noastre. Puteți ajuta prin:
• Donații directe
• Donații de hrană sau accesorii pentru pisicile noastre
• Completarea formularelor de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit, în caz că dețineți o firmă, spre Asociația Green Cats.
 
Vă rugăm să contribuiți și să distribuiți pentru a ne ajuta să continuăm munca în folosul și bunăstarea lor. Ne găsiți activitatea și pe pagina noastră de Instagram: https://www.instagram.com/greencats.ro/ și pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/search/top?q=green%20cats
 
Vă mulțumim

Bilanț de sfârșit de an cu voluntarii Green Cats

Anul s-a terminat și ne uităm în urmă mândri de ce am realizat împreună pentru pisicuțe anul acesta. Pentru cine nu știe, asociația noastră a luat naștere legal în aprilie și tot de atunci am început să ne facem vizibilă munca pe social media.

Așadar, în cele 8 luni de viață ale asociației am reușit împreună:
– Să avem un spațiu închiriat pentru pisicuțele care sunt stabile și vaccinate. Căsuța Pisicilor. Tot aici, am reușit să amenajăm terasa încât să le putem oferi un mediu sigur și cele mai bune condiții pisicilor până la adopție.
– Am realizat 27 de sterilizări și castrări.
– Cu ajutorul asociației Street Souls Asbl din Luxemburg au plecat în adopție 15 pisici dintre care patru în pereche.
– În țară am reușit să definitizăm 8 adopții, dintre care două în pereche.
– 3 eventuri educaționale și 2 de caritate.
– Achiziționarea unui incubator și a altor produse menite sa ajute cazurile medicale grave (păturici electrice, sticle de silicon, lampă inflaroșu, aparat de aerosoli etc).
– Am achiziționat peste 30 de kituri de foster (pătuț, jucării, litieră, lopățică, mâncare uscată/umedă, boluri).
– Am deparazitat și vaccinat peste 80 de pisici
– Am manageriat 9 cazuri grave (Sissica, Dodolina, Yoa, puii de caței, Amadeus, puiuții cu larve, Chester, Frida, Ecco).
– Am preluat peste 50 de pisici abandonate (majoritatea cu probleme medicale medii).

Încă suntem la început de drum și visăm la lucruri mărețe în viitor. Le luăm pe rând, pas cu pas și pisoi cu pisoi, iar împreună facem lumea un loc mai bun.

Planurile noastre pe anul viitor sunt să amenajăm:
– Spațiu pentru carantină
– Spațiu pentru kittens nursery
– Să extindem terasa de la Căsuța Pisicilor
– Să obținem fonduri pentru campanii de sterilizări
– Să organizăm cât mai multe evenimente educaționale.

Poate vă imaginați că în acest moment asociația este reprezentată de o armată de oameni care e și plătită să adune „matze” de pe stradă, însă vă asiguram că nu este așa. Pentru activitatea fizică suntem doar 3 oameni, cu familii, animale proprii și joburi. De curand ni s-au mai alăturat 4 voluntari dragi și frumoși și lucrăm pentru a ne mari echipa și forțele pentru anul ce vine. Toată activitatea noastră este desfășurata în regim de voluntariat și funcționăm doar pe baza donațiilor voastre.

Poate pare puțin sau poate pare mult ce am reușit să facem până acum, însă noi suntem mai mult decât mândri de realizările noastre în condițiile date.

Echipa Green cats n-o considerăm formată din doar 7 oameni, o considerăm formată din toți oamenii care au ales să ne susțină, să doneze, să ne dea câte un share și să ne spună o vorbă bună din când în când.

Și cel mai important echipa este întregită de toate pisicile care ne ies în cale și ajung în familia noastră. Ele au rolul de a ne motiva și învăța în fiecare zi pentru ce luptăm, ele ne fac să zâmbim și să ne adunăm puterile pentru următoarea și urmatoarea pisică…

Sperăm să vă mândriti și voi cu tot ce am reușit împreună să realizăm anul acesta și vă mulțumim încă o dată din suflet.

Un an nou cât mai productiv!

De Crăciun, fă o bucurie unei pisicuțe Green Cats!
Devino foster sau oferă o jucărie - Crăciun 2021

Încă te gândești la ce cadouri să oferi de Crăciun? 🎅🏻

Avem noi cea mai bună idee! Devino foster pentru un animăluț, iar fericirea lui va fi cel mai frumos cadou, atât pentru tine, cât și pentru el. 🎁

Hai să povestim! Nu uita, pe perioada fosterului, îți oferim sfaturi pentru o acomodare mai ușoară și accesorii necesare (jucării, pătuț, cușcă, litieră, nisip, mâncărică, asistență veterinară, tratamente etc.). De asemenea, ne ocupăm și de toate demersurile pentru o adopție cât mai ușoară.

Credem în continuare în miracolele de Crăciun. De ce să nu fii chiar tu acela? ✨

Am făcut ședință cu toate pisicile pentru cadoul de Crăciun. Miau în sus, miau în jos, până la urmă au hotărât că își doresc jucării.
Am încercat să le convingem că avem nevoi mult mai mari decât jucării împrăștiate prin Căsuța Pisicilor sau prin căsuțele fosterilor, însă nu am avut drept la replică.
Au venit cu argumente bine fondate și au apelat la manipularea noastră emoțională, cum că se plictisesc în așteptarea familiilor lor adoptive și că jucăriile ar face ca timpul să treacă mai ușor.
Așa că astăzi, dăm curs unui nou maraton de donații încât să ne facem pisicile fericite și de Crăciun. Produsele sunt deja în cos, avem nevoie doar de 1000 de lei că să putem plasa comanda până la sfârșitul zilei. Dați de veste, pisicile noastre vor jucării!!!!

kittens nursery care promovare - 13 iunie 2021

Ne-am propus ca și anul acesta sa facem o nouă ediție „kittens nursery care” în care împărtășim din experiența noastră despre modul corect de îngrijire al puilor sugari de pisică abandonați.
Deși ne dorim sa credem că există oameni specializați la care putem apela când se întâmplă să găsim pui, din păcate realitatea este diferită, iar de cele mai multe ori suntem puși în fața faptului împlinit fara să primim ajutor sau informații corecte.
Sa fim serioși, cui nu-i plac puiuții de pisică? Sunt adorabili și parcă fiecare dintre noi are un gând ascuns cum că ar vrea sa-i ia pe toți acasă când apare o postare de ajutor sau când îi întâlnim pe strada… Apoi intervin grijile și frica, nu ne putem descurca, nu știm să îngrijim, lucrăm prea mult, nu avem timp, avem deja alte animale, nu avem spațiu suficient etc.
Ei bine, în cadrul seminarului promitem să vă convingem că fiecare om în parte reprezintă cea mai bună opțiune pentru acei puiuți abandonați, indiferent de situație. Acei puiuți nu au nici o șansă de supraviețuire fără ajutor.
Evenimentul „kittens nursery care” se va desfășura în două etape: o parte de discuții& informații și o parte practică în care veți cunoaște mezinii din grija noastră și veți avea ocazia să fiți „mămici” pentru câteva ore.
Vom aborda subiecte precum: Prim ajutor, la cine apelam când găsim sugari, tipurile de lapte și hrănirea corespunzătoare, importanța stimulării organelor genitale, cântărirea, determinarea sexului, importanța în determinarea vârstei sugarului, vizita la veterinar, foster pe perioade determinate, termoreglarea și influența ei asupra mecanismului de hrănire, primele semne de boală, diferența dintre un sugar sănătos și unul bolnav și mediul lor de creștere.
Împreună putem da o șansă reală la viața unor puiuti care din start au avut un început greu, chiar din momentul în care s-au născut.
Vă așteptăm în număr cât mai mare să salvăm și să schimbăm vieți împreună, vă promitem solem că puii de pisica vă vor face viața mai frumoasă.
Duminică, 13 iunie, ora 16, Strada Campului, 115A.

O nouă ediție „Kittens Nursery Care” încheiată cu succes.
Deși ne dorim sa nu mai întâlnim sugari abandonați și susținem sterilizarea la cote maxime, știm sigur că în țara noastră acest lucru pare încă aproape imposibil.
Visăm să trăim într-o lume fara abandon și durere iar pentru asta e nevoie de implicarea întregii comunități. Informare, sterilizare și educare! Sună bine si realizabil in teorie, însă e un drum lung și greu până să atingem visul comun.
Prin evenimentul „kittens nursery care” sperăm să fi adus un mic plus în viața pisoiașilor prin crearea unui mic colectiv care are același țel. Un cuib de pui preluat, o mămică care nu a fost lăsată în urma fara puiuți, să știm să oferim primul ajutor când găsim pui cu larve, cu ochi scoși sau uscați, uzi și reci, să știm unde sa cerem ajutor și când, să știm să ingrijim sugarii corect, fără să-i chinuim din neștiință…. Toate, toate aceste lucruri sunt importante și duc la acea lume de vis pe care ne-o dorim împreună.
Sperăm din suflet ca informatiile aduse, împreună cu experiența noastră și minunatii pisoiași prezenți la eveniment, v-au făcut să priviti lucrurile cu ușurință și să vă simțiți pregătiți în cazul în care sunteți pusi in situația de a găsi sugari.
Mulțumim din nou celor prezenți, fiecare dintre voi s-a descurcat mai mult decât admirabil. A fost distractiv și emoționant în același timp să vedem dedicarea și dragostea față de pisici cu ochii noștri.
Mulțumim și celor 13 puiuți prezenți că au avut răbdare cu noi, au cooperat pe tot parcursul zilei și ne-au adus zâmbetul pe buze.
Mulțumim Cafeaua cu pisici pentru implicare și găzduire. Mereu ne oferiți siguranță și motivație și suntem mândrii că ne sunteți parteneri.

corona vs pif - 25 iulie 2021

PIF (peritonita infectioasa felina) vs. FCoV (coronavirusul felin)
Salutare tuturor! În ultimii ani, din lunga noastră experiență cu pisicile, am început să ne lovim tot mai des de cazuri cu PIF.
Deoarece până recent acest diagnostic însemna o condamnare la moarte, în prezent s-au format o grămadă de opinii și mituri despre PIF, care mai de care mai fantastice, cele mai multe incorecte.
Vă invităm alături de prietena noastra, Doctor Mihaela Niculae din cadrul departamentului de Boli Infecțioase, FMV Cluj-Napoca, să discutăm deschis despre ce înseamna PIF și FCoV pe înțelesul tuturor, Alexandru A. Starciuc va aduce în discuție costurile și modul de achiziționare a tratamentului cu GS, iar Ana Maria Angeru, reprezentant Green Cats, va împărtăși o parte din experiențele cu pisicile vindecate de PIF.
Ne adresăm în special persoanelor care au în îngrijire pisici în colectiv, asociațiilor pentru animale, rescuer-ilor, persoanelor care s-au confruntat sau se confrunta în prezent cu PIF și tuturor celor care vor să își îmbogățasca cunoștiințele cu informație corectă despre PIF și FCoV.
Alături îi vom avea pe ai noștri supraviețuitori PIF și actuali ambasadori: Justice, Tofu, Yoda și bineînțeles faimosul Soul.
Da! Ați auzit bine! PIF se tratează cu succes!
Vă așteptăm alături de noi!
25 iulie, ora 12, Strada Câmpului, 115A, Cluj Napoca, Cluj.

Târg caritabil - 7 august 2021

Vă așteptăm sâmbătă, 7 august la primul nostru Târg Caritabil pentru pisicuțele din grija noastră.
Prietenii noștri de la Doo it ne-au sărit în ajutor cu spațiul și ospitalitatea lor, iar noi venim cu o gamă largă de lucrușoare donate de către ai noștri susținători.
Sperăm să ne vedem în număr cât mai mare și să fiți și de această dată alaturi de noi.

kittens nursery care promovare

Ne-am propus ca și anul acesta sa facem o nouă ediție „kittens nursery care” în care împărtășim din experiența noastră despre modul corect de îngrijire al puilor sugari de pisică abandonați.
Deși ne dorim sa credem că există oameni specializați la care putem apela când se întâmplă să găsim pui, din păcate realitatea este diferită, iar de cele mai multe ori suntem puși în fața faptului împlinit fara să primim ajutor sau informații corecte.
Sa fim serioși, cui nu-i plac puiuții de pisică? Sunt adorabili și parcă fiecare dintre noi are un gând ascuns cum că ar vrea sa-i ia pe toți acasă când apare o postare de ajutor sau când îi întâlnim pe strada… Apoi intervin grijile și frica, nu ne putem descurca, nu știm să îngrijim, lucrăm prea mult, nu avem timp, avem deja alte animale, nu avem spațiu suficient etc.
Ei bine, în cadrul seminarului promitem să vă convingem că fiecare om în parte reprezintă cea mai bună opțiune pentru acei puiuți abandonați, indiferent de situație. Acei puiuți nu au nici o șansă de supraviețuire fără ajutor.
Evenimentul „kittens nursery care” se va desfășura în două etape: o parte de discuții& informații și o parte practică în care veți cunoaște mezinii din grija noastră și veți avea ocazia să fiți „mămici” pentru câteva ore.
Vom aborda subiecte precum: Prim ajutor, la cine apelam când găsim sugari, tipurile de lapte și hrănirea corespunzătoare, importanța stimulării organelor genitale, cântărirea, determinarea sexului, importanța în determinarea vârstei sugarului, vizita la veterinar, foster pe perioade determinate, termoreglarea și influența ei asupra mecanismului de hrănire, primele semne de boală, diferența dintre un sugar sănătos și unul bolnav și mediul lor de creștere.
Împreună putem da o șansă reală la viața unor puiuti care din start au avut un început greu, chiar din momentul în care s-au născut.
Vă așteptăm în număr cât mai mare să salvăm și să schimbăm vieți împreună, vă promitem solem că puii de pisica vă vor face viața mai frumoasă.
Duminică, 13 iunie, ora 16, Strada Campului, 115A.

O nouă ediție „Kittens Nursery Care” încheiată cu succes.
Deși ne dorim sa nu mai întâlnim sugari abandonați și susținem sterilizarea la cote maxime, știm sigur că în țara noastră acest lucru pare încă aproape imposibil.
Visăm să trăim într-o lume fara abandon și durere iar pentru asta e nevoie de implicarea întregii comunități. Informare, sterilizare și educare! Sună bine si realizabil in teorie, însă e un drum lung și greu până să atingem visul comun.
Prin evenimentul „kittens nursery care” sperăm să fi adus un mic plus în viața pisoiașilor prin crearea unui mic colectiv care are același țel. Un cuib de pui preluat, o mămică care nu a fost lăsată în urma fara puiuți, să știm să oferim primul ajutor când găsim pui cu larve, cu ochi scoși sau uscați, uzi și reci, să știm unde sa cerem ajutor și când, să știm să ingrijim sugarii corect, fără să-i chinuim din neștiință…. Toate, toate aceste lucruri sunt importante și duc la acea lume de vis pe care ne-o dorim împreună.
Sperăm din suflet ca informatiile aduse, împreună cu experiența noastră și minunatii pisoiași prezenți la eveniment, v-au făcut să priviti lucrurile cu ușurință și să vă simțiți pregătiți în cazul în care sunteți pusi in situația de a găsi sugari.
Mulțumim din nou celor prezenți, fiecare dintre voi s-a descurcat mai mult decât admirabil. A fost distractiv și emoționant în același timp să vedem dedicarea și dragostea față de pisici cu ochii noștri.
Mulțumim și celor 13 puiuți prezenți că au avut răbdare cu noi, au cooperat pe tot parcursul zilei și ne-au adus zâmbetul pe buze.
Mulțumim Cafeaua cu pisici pentru implicare și găzduire. Mereu ne oferiți siguranță și motivație și suntem mândrii că ne sunteți parteneri.

corona vs pif

PIF (peritonita infectioasa felina) vs. FCoV (coronavirusul felin)
Salutare tuturor! În ultimii ani, din lunga noastră experiență cu pisicile, am început să ne lovim tot mai des de cazuri cu PIF.
Deoarece până recent acest diagnostic însemna o condamnare la moarte, în prezent s-au format o grămadă de opinii și mituri despre PIF, care mai de care mai fantastice, cele mai multe incorecte.
Vă invităm alături de prietena noastra, Doctor Mihaela Niculae din cadrul departamentului de Boli Infecțioase, FMV Cluj-Napoca, să discutăm deschis despre ce înseamna PIF și FCoV pe înțelesul tuturor, Alexandru A. Starciuc va aduce în discuție costurile și modul de achiziționare a tratamentului cu GS, iar Ana Maria Angeru, reprezentant Green Cats, va împărtăși o parte din experiențele cu pisicile vindecate de PIF.
Ne adresăm în special persoanelor care au în îngrijire pisici în colectiv, asociațiilor pentru animale, rescuer-ilor, persoanelor care s-au confruntat sau se confrunta în prezent cu PIF și tuturor celor care vor să își îmbogățasca cunoștiințele cu informație corectă despre PIF și FCoV.
Alături îi vom avea pe ai noștri supraviețuitori PIF și actuali ambasadori: Justice, Tofu, Yoda și bineînțeles faimosul Soul.
Da! Ați auzit bine! PIF se tratează cu succes!
Vă așteptăm alături de noi!
25 iulie, ora 12, Strada Câmpului, 115A, Cluj Napoca, Cluj.

Târg caritabil

Vă așteptăm sâmbătă, 7 august la primul nostru Târg Caritabil pentru pisicuțele din grija noastră.
Prietenii noștri de la Doo it ne-au sărit în ajutor cu spațiul și ospitalitatea lor, iar noi venim cu o gamă largă de lucrușoare donate de către ai noștri susținători.
Sperăm să ne vedem în număr cât mai mare și să fiți și de această dată alaturi de noi.