Despre noi

Green Cats

Curioși și neînfricați în fața situațiilor neprevăzute, independenți și agili în mersul lucrurilor, materni și delicați pentru orice pisicuț adus pe lumea asta, noi, suntem aici pentru ei.
Ne-am propus să schimbăm în bine viața pisicilor care au nevoie de ajutor și să facem lumea un loc mai bun, pisoi cu pisoi.

ANA-MARIA - PREȘEDINTE

Animalele mele mă ajută să merg mai departe. Fără ele nu aș mai face tot ceea ce fac acum.”

Nu-i pasă dacă afară bate vântul de-ndoaie copacii, toarnă cu găleata sau e ger de crapă pietrele, fiindcă iubirea ei pentru pisici nu cunoaște limite. Nu-i este străin să plece în miez de noapte pentru a căuta pisici ascunse prin te miri ce subsoluri, pisici rănite și lăsate de izbeliște la marginea drumului sau la groapa de gunoi. Nu o sperie nici numele diagnosticului și nici cât ar însemna asta în bani, pentru că mută munții pentru fiecare suflet.
Puiuții de pisică sunt sufletul ei, așadar ca o mamă îi iubește și îi îngrijește, auzindu-le strigătul și înțelegându-le nevoia. Orice ar avea aceștia nevoie, de la un biberonat tipic la unul foarte special, de la un cântărit standard la o monitorizare îndeaproape, de la premiză zero șansă la viață la uite, ce mare și frumos a crescut, de la prea mic, bolnav și vai de el, la un mâț normal și adoptabil; din punctul de start și până la găsirea unui cămin adevărat, ei sunt protejați de ea.
A face imposibilul posibil pentru pisici care se zbat între viață și moarte, este o tărie, tărie ce o încăpățânează cumva. Ați zice că necunoscutul, refuzul de care se izbește deseori, lipsurile sau piedicile care sunt la ordinea zilei, ar înmuia-o și ar întoarce-o din drum. Când toate ușile se închid în nasul ei, ea mai bate o dată, mai speră o dată, mai luptă o dată. Lacrimile ei spală și curăță toate neputințele astea și cu ajutor divin o întăresc în misiunea ei de a salva pisicile străzii.

Și cum orice pisică are dreptul la viață pe această lume, indiferent cât de bolnavă și amârâtă e, fără să stea pe gânduri, Ana-Maria își pune portofelul, reputația și inima pe tavă. Nu-i este rușine și nici frică iar dorința de a ține în viață un mâț o ajută să răzbească peste orice.
Vorbește cu multă emoție despre fiecare pisica care i-a trecut prin mână, rostind povestea cu tot atât de multă însuflețire de fiecare dată când auditoriul se schimbă.
Și când oboseala fizică o cuprinde, grijile o năpădesc și simte că o părăsește puterea de a spera, mai poate-un pic. Este un fel de super erou al pisicilor.
Vă facem cunoștință cu Ana-Maria, tehnician veterinar și rescuer de mâțe de peste 7 ani. Datorită ei, lumea asta a pisicoancelor este un picuț mai bună și mai luminoasă.

ADRIAN – VICE PREȘEDINTE

Om de bază, stâlp al asociației, ajută cu orice și oricând. Student la Medicină Veterinară, cu experiență solidă în voluntariat și munca de cabinet, el pune multă pasiune în tot ceea ce face.
De mic a crescut în lumea animalelor și a fost călăuzit să fie om bun. Prin joacă și grija față de acestea, și-a cultivat latura empatică, ceea ce i-a servit mai departe ca fundație solidă în viața de adult. Dacă se întâmpla să găsească pe stradă pui de pisică, îi lua acasă fără să stea prea mult pe gânduri, chiar și în dezacordul părinților. Dragostea lui față de animale răzbea mereu.
Toate acestea nu au făcut decât să îl împingă treptat către meseria nobilă de medic veterinar. Dorința de a dobândi capacitatea de a trata animalele, este ceea ce-l ține în priză și îl determină să învețe cât mai mult; de aceea și-a investit o bună bucată de timp în munca de cabinet, unde asistă la intervenții chirurgicale, efectuează diverse tratamente și își exersează gândirea medicală, aspect deosebit de important, care-l va ajuta în rezolvarea oricărui puzzle medical.

Naturalețea cu care abordează animalele, blândețea lui, modul în care interacționează cu acestea și cum le înțelege, de parcă ar grăi aceeași limbă cu ele, siguranța pe care le-o oferă în orice moment, te uimesc profund și chiar îl fac un fel de animal whisperer. A fost chiar și poreclit la un moment dat așa, fiindcă pacientul agitat și cu un comportament agresiv de apărare, s-a răsucit 180 de grade când a apărut el în peisaj.
Analitic, poate prea analitic din fire, întoarce pe toate părțile orice problemă până găsește rezolvarea perfectă. Tocmai și de aceea, are o răbdare de fier și este perseverent în tot ceea face, indiferent de nivelul de dificultate al situației sau de cât de măruntă ar fi problema. Atunci când apar situații neprevăzute și delicate, el este cel care găsește soluția. Știe să aducă acel echilibru în munca noastră de echipă.
Crede cu tărie că orice asociație are nevoie de un loc anume, unde să meargă cu animalele bolnave. Pe viitor își dorește să aibă propriul cabinet veterinar, unde, printr-un program special creat, animalele fără stăpân dar și cele care ajung acolo prin intermediul asociației, să beneficieze de tratamente și intervenții gratuite sau cu costuri foarte mici.
Înarmat cu toate skill-urile indispensabile unui medic veterinar, dragoste și respect față de pacient și punând atât de multă pasiune în tot ceea ce face, suntem siguri că va deveni un veterinar pe cinste. Ne mândrim tare cu al nostru Adrian.

CORINA – MEMBRU FONDATOR

Corina, sau cum ne place nouă s-o alintăm, Tuși Cori, a fost alături de noi cu mult înainte ca asociația să se înființeze. Corina ne-a motivat la fiecare pas, a fost lângă noi indiferent de oră și de zi și a ținut mereu să ne (re)amintească faptul că fiecare pisică merită ce-i mai bun.
Corina, nu-i doar un simplu voluntar care face ce poate, când poate, ea e un motiv un plus pentru care noi existăm astăzi.
De la îmblânzitor de pisici, munca de teren, foster, psiholog, până la cea mai bună mămică pentru puiuții sugari abandonați.
Ea nu se plânge și nici nu cere, în schimb are o putere extraordinară de a interveni mereu când avem cea mai mare nevoie de ajutor. Câteodată credem că are puteri supraomenești.
Mulțumin Tuși Cori că exiști și ești alături de noi în fiecare zi. Promitem să nu te dezamăgim și să facem în continuare tot ce ne pricepem mai bine pentru pisicuțe.