Echipa Noastră

Cine suntem astăzi?

Green Cats este o organizație înființată în anul 2020, dedicată protecției animalelor, fiind singura asociație din Cluj-Napoca care are ca focus exclusiv protecția pisicilor. Pe tot parcursul anului asigurăm sterilizări gratuite sau la preț redus în Cluj-Napoca, Florești, Aiton și Turda – prin intermediul cabinetelor partenere – pentru că înțelegem că singura metodă de prevenție a abandonului și de scădere a numărului copleșitor de pisici din stradă, este sterilizarea

Avem constant în grijă 40-60 de pisici și ne implicăm în preluarea cazurilor grave indiferent că este vorba de o pisică adultă, de un pui sau de un senior. Pentru situațiile în care nu putem prelua, ne oferim să sprijinim financiar intervențiile medicale necesare.

Nu suntem un adăpost și nici nu susținem asemenea amplasamente, înțelegând că o viață bună pentru o pisică nu este în cușcă sau alături de alte zeci, ci este într-o casă cu oameni iubitori și empatici, unde sunt considerate membrii ai familiei. Astfel, acest proces preluare-adopție se realizează cu implicarea fosterilor dedicați, fără al căror ajutor nu am reuși să ne ducem misiunea până la capăt. 

Cu toate acestea, avem un spațiu închiriat destinat pisicilor care au nevoie de o perioadă de reabilitare sau de o schemă de tratament propusă de medici, unde își așteaptă Fosterul. Ne-am angajat să le oferim pisicilor din grija noastră un spațiu calitativ, unde le putem arăta iubirea pe care o merită prin respect, îngrijire, atenție și curățenie. 

Membrii coordonatori

Echipa noastră este formată din oameni cu talente și interese diverse, care colaborează armonios pentru a atinge scopul comun de a sprijini pisicile.

Ana-Maria aduce o înțelegere profundă a nevoilor specifice fiecărei pisici și gestionează eficient operațiunile zilnice. Cu experiență ca asistent veterinar și rescue din 2013, are ca afinitate gestionarea și îngrijirea corespunzătoare a puilor sugari de pisică. În prezent are o concentrare recentă pe managementul operațional, Ana-Maria asigurând buna desfășurare a activităților, de la comunicarea pe rețelele sociale și medicale până la finanțe, parteneriate strategice și aprovizionarea tuturor lucrurilor necesare pisicilor. Ea are ca slăbiciune puiuții de pisică abandonați bolnavi și cazurile de peritonită infecțioasă felină.

Adrian este expertul nostru în îngrijirea și salvarea animalelor pe teren. Ca tehnician veterinar cu ani de experiență și un talent artistic nativ, Adi ne sprijină și în designul grafic, pe lângă asigurarea bunei funcționalități a spațiului de la Căsuța Pisicilor, salvarea pisicilor din teren, administrarea tratamentelor atunci când este necesar și transportul de zi cu zi către cabinetele veterinare sau alte activități de teren. Slăbiciunea lui sunt pisicile agresive cu patologii grave. 

Oana ne ajută cu expertiza sa în domeniul parteneriatelor și organizării evenimentelor, dar și cu partea de secretariat, firea ei sociabilă și caldă fiind un atu solid în comunicarea cu membrii comunității. Cu o educație solidă în economie și un masterat în dezvoltare durabilă, Oana este persoana ideală pentru a coordona relațiile cu partenerii noștri. Ea se ocupă atât de colaborările medicale, cât și de cele comerciale, și este responsabilă de organizarea evenimentelor caritabile. Slăbiciunea Oanei sunt pisicile bătrâne pentru care se luptă să ajungă în grija ei. 

Diana contribuie prin competențe remarcabile de organizare și planificare. Fiind programator la bază și având  experiență în dezvoltare software și management de proiect din 2016, Diana contribuie cu gândirea sa structurată și are capacitatea de a identifica acțiunile necesare pentru a duce fiecare acțiune la bun sfârșit într-un mod profesional. Abilitățile ei sunt esențiale, organizând voluntarii, familiile temporare ale pisicilor, intermediind adopțiile și proiectele în desfășurare. Slăbiciunea ei sunt pisicile comune, simple, adulte care nu au șanse mari de adopție. 

 Împreună, formăm o echipă dedicată și eficientă, angajată în promovarea bunăstării și prosperității Green Cats.

Voluntarii Green

Considerăm că diversitatea este forța noastră. În echipa voluntarilor se află de la studenți, la corporatiști, juriști sau chiar medici. 

Voluntarii Green, fiecare cu povestea și profesia sa, sunt uniți de respectul față de ființele vii, dorința de a schimba lucrurile în mai bine și dragostea față de pisici.  Sunt oameni care dau dovadă de curaj, integritate și simț al răspunderii, care înțeleg că schimbarea pornește de la propria persoană.

În ciuda programului încărcat și a responsabilităților zilnice, voluntarii noștri își găsesc timp să contribuie la o cauză mai mare decât ei înșiși. Ei sunt dovada vie că, indiferent de fundalul profesional, vârstă sau gen, fiecare dintre noi poate face o diferență. Împreună, lucrăm nu doar pentru a proteja și a îmbunătăți viața pisicilor din stradă, dar și pentru a promova un stil de viață cu mai puțină suferință în comunitatea noastră prin toată activitatea pe care o desfășurăm cu atât de mult suflet zi de zi.

Green Cats este mai mult decât o asociație; este o rețea de susținere și un grup de prieteni dedicați. Suntem determinați să educăm societatea la nivel național în legătură cu bunăstarea pisicilor și sterilizarea lor, acestea fiind singurele lucruri cu impact pozitiv în reducerea abandonului pe termen mediu și lung.

Ne mândrim cu echipa noastră, formată din voluntari atipici și le suntem recunoscători pentru tot ceea ce facem împreună pentru a menține verde viitorul nostru și al prietenilor noștri blănoși.