Amadeus – 31 august 2021

Inca un pisic bolnav uitat de lume singur pe străzi…

Ei bine, ne dorim sa credem că e un caz izolat, însă realitatea noastră de zi cu zi ne arată altceva…

Ne dorim de asemenea sa credem că a fost norocos că a fost găsit fix când avea cea mai mare nevoie de ajutor, dar nu putem. Cum sa credem ca e norocos? Că e slab de nu se poate susține pe picioare? Că e galben ca o lămâie pentru că-i cedează ficatul? Sau că vomita sange? Sau că ganglionii lui au explodat la propriu din cauza multiplelor infecții? 

Unde e norocul lui?

Amadeus, căci așa l-am botezat, in ciuda tuturor afectiunilor pe care el le are, ne-a bucurat sufletul cu torsul lui care este atât de melodios de parca ascultam compozițiile lui Mozart…

E un pisic bun și bland și părea că e resemnat la viață când l-am privit prima oara în ochi… Însă cu tratamente și cu dragoste, pare că ușor, ușor ar incerca sa vadă și altceva in afara de lumea asta groaznica pe care el a cunoscut-o pe străzi. 

Dragul nostru Amadeus, nu-ți putem promite noroc de acum înainte, in schimb îți promitem că incercam pe cat posibil sa ai o șansă la viață.

Sigur, nu putem singuri și sperăm la un miracol in care fiecare dintre noi sa ne simțim responsabili pentru viața ta și împreună mana de la mana să-ti oferim norocul pe care-l meriti atât de mult.

Până acum costurile de internare, investigatii și tratament se ridică la peste 1000 de lei, iar drumul lui spre vindecare este tare lung.